HEERLIJK GEZOND

                                                            Praktijk voor natuurlijk genezen               

Acupressuuurmassage

Bij een acupressuuurmassage maak ik gebruik van de acupunctuurpunten, zoals bij een acupunctuur behandeling. Alleen gebruik ik geen naalden, maar werk ik uitsluitend met mijn handen en gebruik ik een passende massage olie. Deze kan per persoon verschillen.


Wat kan het voor je doen?

Het effect van een acupressuurmassage is dat je heerlijk ontspant. Maar ook kunnen er blokkades worden weggewerkt, waardoor je energie weer helemaal gaat doorstromen. Hierdoor verdwijnen spanningen uit je lichaam en kunnen pijnklachten aanzienlijk worden verminderd. Het gebeurt zelfs wel eens dat iemand bij een massage in slaap valt, zo ontspannend kan het zijn. Daar staat tegenover dat de meeste mensen vol energie van de massage tafel komen en het gevoel hebben de wereld weer aan te kunnen. En dat is natuurlijk ook de bedoeling, dat je alle spanningen en stress los kunt laten en als herboren weer verder kunt.


Meestal wordt een acupressuurmassage gegeven als ondersteuning bij de totale behandeling van iemands klachten. Dit kunnen zowel lichamelijke als psychische klachten zijn. Tijdens de massage kan ik  je laten voelen waar het probleem zit en hoe we het kunnen oplossen. Hierbij aansluitend kan ik ook oefeningen geven die je thuis kunt doen om het herstel te bevorderen.Acupressuur voor kankerpatiënten.

Acupressuur helpt om aanhoudende vermoeidheid bij vrouwen die werden behandeld voor borstkanker te verminderen, zo blijkt uit een onlangs gepubliceerd onderzoek (Richard, 2016). Vermoeidheid is een van de meest voorkomende langetermijneffecten van de behandeling van borstkanker. Ongeveer een derde van de vrouwen ervaren matige tot ernstige vermoeidheid tot 10 jaar na afloop van hun behandeling.

De studie, gepubliceerd in JAMA Oncology, stelde vast dat acupressuur vermoeidheid met 27 tot 34 procent vermindert over een periode van zes weken. Tweederde van de vrouwen die deze vorm van ontspanningsacupressuur toepasten, bereikten normale energieniveaus.

‘Vermoeidheid is een onderschat symptoom bij een groot aantal chronische ziekten, vooral bij kanker. Het heeft een grote invloed op de kwaliteit van het leven. 
Onderzoekers wierven 424 vrouwen die een behandeling voor borstkanker hadden ondergaan. Deelnemers werden gerandomiseerd naar ontspannende acupressuur, stimulerende acupressuur of gebruikelijke zorg (voorlichting over slaaphygiëne).

Aan het eind van de studie resulteerden beide acupressuurbehandelingen in significante, duurzame verbeteringen in vermoeidheid. Maar alleen ontspannende acupressuur verbeterde ook de kwaliteit van de slaap en de algehele kwaliteit van leven.


Bron:
Richard E. Harris, PhD. Investigation of 2 Types of Self-administered Acupressure for Persistent Cancer-Related Fatigue in Breast Cancer Survivors: A Randomized Clinical Trial. JAMA Oncology, July 2016 DOI: 10.1001/jamaoncol.2016.1867