top of page

Brain Gym

Kennismaking.

In 2014 leerde ik Brain Gym kennen. Er werd een workshop gegeven door Monique de Groote- van Tol en het leek me ontzettend interessant. En dat was het ook.

Tijdens deze workshop liet Monique ons kennis maken met verschillende oefeningen en vertelde zij over de geschiedenis van Brain Gym.

Hoe het ontwikkeld is om kinderen met leerproblemen te helpen en hoe het je helpt om je balans te herstellen.

Nadat ik die dag de workshop had gedaan, ging ik vol energie naar huis.

Het meest opvallende was dat alles me makkelijker af leek te gaan, ondanks dat we een hele dag bezig waren geweest.

Hier wilde ik meer van weten en meer over leren.

Opleiding.

Inmiddels heb ik de cursus Brain Gym® 1.01 gedaan. Sinds die eerste workshop doe ik zelf bijna dagelijks de Brain Gym oefeningen, want ze zijn geweldig. Ze kosten heel weinig tijd, zijn makkelijk, overal te doen en hebben een enorm effect.

In Brain Gym zijn 26 oefeningen. Er is een schema waarop je kunt zien waar elke oefening voor helpt. Daarnaast is er de Pace, dit is een serie oefeningen waarmee je jezelf weer op gang brengt, de energie laat stromen en je weer actief wordt. Bij deze serie voel je ook echt van: ik ga weer aan de slag, ik heb er de energie weer voor, heerlijk.

Toepassingen.

Al doende ontdekte ik, dat als ik bijv. de oefeningen voor het ZIEN deed, ik bij het autorijden niet alleen beter zag, maar ook dat ik ook een beter overzicht in het verkeer had.

Ook het rijden in het donker, wat niet mijn hobby was, gaat me nu veel beter af.


Na een cursusdag, waar we o.a. de oefeningen voor het HOREN hadden gedaan, ontdekte ik ‘s avonds tijdens een gesprek, dat ik diegene niet alleen beter hoorde, maar dat het was alsof ik ook veel beter begreep wat hij zei.

Ik ging steeds bewuster ervaren dat de oefeningen veel meer doen dan je zou verwachten.

In mijn praktijk mag ik nu ook mensen helpen/ondersteunen met de Brain Gym oefeningen en pas ze regelmatig toe. O.a. als er iets is waarvan je denkt: ik zou zo graag willen dat ik dat anders zou kunnen. Of een ingeslepen patroon doorbreken. Of iets waar je altijd zo gestresst van wordt en zo graag ontspannen zou willen kunnen doen. Dat en nog veel meer dingen kunnen d.m.v. de oefeningen gaan lukken en vaak nog beter dan met de Oplossingsgerichte therapie die ik ook geef. Het mooie van alles is, dat alles elkaar zo goed aanvult. Het geeft de mogelijkheid om op een positieve manier een verandering te bewerkstelligen. Wil je iets veranderen in je leven en weet je niet waarom het je niet lukt, dan kan Brain Gym je helpen daarin inzicht te krijgen. Vervolgens helpt het je dan om een nieuwe stap te zetten. Ook daarbij kan Brain Gym je heel goed ondersteunen.

Wil je meer informatie over Brain Gym, kijk dan gerust op de website van Monique de Groote-van Tol www.braingym-ki.nl , van haar heb ik inmiddels heel veel geleerd.


bottom of page